Wandelen in Epen en omgeving, het land van Geul en Gulp

Wandelen in Epen en omgeving? Zuid-Limburg is het mooiste wandelgebied dat u zich kunt wensen. En dat op nog geen dagreis afstand van uw huis!

Alleen al rond het dorp Epen vindt u zo’n 150 km aan wandelpaden. Deze voeren door weilanden, bossen, gehuchten en dorpjes, Maar ook door prachtige dalen en over heuveltoppen met panoramische uitzichten.

Epen – Bronnenland

Epen ligt in een prachtige omgeving met tal van bronnen en bronbeken. Het gebied heeft de hoogste dichtheid aan bronnen binnen Nederland. Vanaf de Belgische grens nabij Cottessen tot aan Mechelen over een afstand van 5 kilometer maar liefst 26 bronbeken! Routes met onderweg interessante informatie nemen u mee van het verleden naar het nu.

Routes zijn verkrijgbaar bij de receptie (boekje à 1,50 Euro).


Nordic Walking

Een ideale fitnessactiviteit voor iedereen die op een leuke en prettige manier in de buitenlucht aan conditie en welzijn wil werken. Nordic Walking is een intensieve vorm van wandelen met behulp van wandelpoles en vermindert spanning in nek- en schoudergebied en ontlast heupen en knieën.

Nordic Walking Stokken zijn gratis te leen, vraag ernaar bij de receptie.


GPS Walking

GPS wandelen in Epen en omgeving? In de gemeenten Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals groeit het aantal routes gestaag. Aangezien deze routes variëren qua lengte en thema komen niet alleen de fervente wandelaar, maar ook gezinnen met kinderen aan hun trekken. Beleef het Limburgse heuvellandschap eens op een andere manier!

Reserveer online
Beveiligde reserveringsmodule
Beste tarief is gegarandeerd!