5-sterren landschap Epen

Epen, de groene schatkamer van het Heuvelland!

Welkom in het Heuvelland van Epen, het hart van Zuid Limburg. De prachtige omgeving van Epen bied natuur, eeuwenoude kastelen, mergelgrotten, gezellige terrasjes, een schatkamer aan historie, cultuur en archeologie, knusse eethuisjes, vriendelijke mensen, en …. de imposante natuurgebieden Eifel en Ardennen – op steenworp afstand – bieden een rijk scala aan ontspanningsmogelijkheden.
Gastvrij Epen …. een dorp met 1100 inwoners, gelegen aan het snelstromende riviertje de Geul, is een waar wandel dorado. En mocht u van afwisseling houden…Geen nood! Binnen een half uurtje bent u met bus of auto in de boeiende steden Maastricht, Aken en Luik.
Idyllische plekjes…

Wat?

Waar?

Afstand

Zwembad Mosaqua Gulpen 6 km
Vrijthof of Boottochten Maastricht 20 km
Boemelen rondom de Kaiserdom Aken 15 km
Kabelbaan en rodelbaan Valkenburg 15 km
Kinderstad Heerlen 18 km
Zondagmorgen markt Luik 40 km
Kerstshoppen Keulen 125 km
Golfclub Henri Chapelle 14 km
Wereldtuinen Mondo Verde Landgraaf 22 km

 

Omgeving Epen onderscheid zich door u de typische vakwerkhuizen in de verstilde buurtschappen en de bosrijke hellingen zijn de kersen op de taart van een gebied met onbegrensde wandel- en fietsmogelijkheden. Maak een rit met een stoomtrein, of bezoek het grootste labyrint van Europa – op het hoogste punt van Nederland. Ga ’s zomers een keertje skiën op een indoorbaan, maar geniet ook van de kleine fijne dingen zoals grazende koeien in de wei. Epen, de natuurschatkamer van het Heuvelland, biedt onbeperkte mogelijkheden in een land zonder grenzen!

Hoe ontstress en onthaast u in een paar dagen?
Laat u ook inspireren door het ideale recept. Download de gratis PDF!