• Uit eten

Uit eten in Epen en omgeving

Uit eten in Epen en omgeving? U mag natuurlijk thuis koken, immers al onze hotelappartementen zijn hier volledig op ingericht. Maar eerlijk is eerlijk: op vakantie is dat net even iets anders. Wij vinden het zelf ook heerlijk om dan uit eten te gaan en van lokale gerechten te genieten. Al helemaal als dat op loopafstand mogelijk is. Desgewenst reserveren wij voor u een tafel.

Epen – Restaurant Gerardushoeve

Team Gerardushoeve laat u onze regio proeven, tijdens een wel heel bijzonder uitzicht.

De wijnen worden op loopafstand gemaakt, op basis van druiven die hun voedingsstoffen in de Limburgse löss en kalk vinden.  Het rundvlees komt van dieren die zijn geboren en getogen in Margraten. Ook de varkens in Ulestraten en Mechelen worden goed verwend. Vervolgens garanderen de slagerijen Kusters en Lenoir een dier­vriende­lijke en verantwoorde afhandeling.

Het wild dat gebruikt wordt komt uit het Vijlenerbos, waar u vast al doorheen bent gewan­deld en de forellen komen uit Gulpen. De verse groenten en vruchten worden geplukt, gestoken en geoogst door diverse landbouwers uit de buurt en rechtstreeks naar de keuken van de Gerardushoeve gebracht.

Hoofdgerechten tussen € 18,95 en € 23,00.
Geopend de hele week van 12.00 tot 20.30 uur

Website: www.restaurant-gerardushoeve.nl/

Slenaken – Steakrestaurant ’t Stegelke

Gezellig rustig gelegen restaurant met intiem terras (zowel zomer als winter) met uitgebreide lunch- en avondkaart. Eigenaar René Pleijers, een schoolkameraad van René Alberts, wil graag zijn uiterste best doen om gasten culinair te verwennen. Team Stegelke serveert de lekkerste grillspecialiteiten. Ook het konijn op Limburgse wijze moet u een keer geproefd hebben!

Hoofdgerechten tussen € 17,95 en € 26,90 (ook vegetarisch)

Keuken open tot 20.00 uur (maandag en dinsdag rustdag)

Website: www.stegelke.nl

Camerig – Restaurant Buitenlust

Bijna op de top van de Camerigerberg, rustig achteroverleunend tegen de bosrand van het Vijlenerbos, ligt restaurant Buitenlust. Het plekje met het meest unieke uitzicht van heel Nederland…dat eigenaar John van Ham ook nog gratis aanbiedt.. Met John hebben we een mooi driegangen-menu opgesteld voor een leuke prijs. Buitenlust is een mooie combinatie van leuke en bijzondere factoren.

Hoofdgerechten tussen € 17,50 en € 25,50.
3-gangen menu voor € 26,75.
Geopend de hele week ’s zomers tot 21.00 uur & ’s winters tot 20.00 uur

Dagelijks geopend

Website: www.buitenlust.nu/

Epen – Restaurant Berg en Dal

Even de weg oversteken en u bent er, Marc en Renate zijn de overburen van Ons Epen. Nog echt op bourgondische wijze verwend worden! In het smaakvol ingerichte á la carte restaurant is iedereen van harte welkom die wil genieten van heerlijke gerechten in een rustige ambiance.

De uitgebreide menukaart is verrassend gevarieerd en uiteraard ontbreekt. streekgerechten zoals; ” Limburgse forel ” en ” knien in ’t zoer ” niet. In het voorjaar heerlijke asperges en in het najaar diverse wildgerechten.

Hoofdgerechten tussen € 17,95 ent € 23,95 (ook vegetarisch).
Driegangenmenu van € 31,50 tot € 45,00

Keuken dagelijks geopend tot 20.00 uur

Website: www.bergendalepen.com

Epen – Restaurant de vier Jaargetijden

Een jong ondernemerspaar zwaaien de scepter in het iets verderop gelegen restaurant met gezellig terras, hij in de keuken en zij tussen de tafels in het restaurant. Het restaurant noemen ze De Preuverij (proeverij) en hun doel is om gasten te verwennen met lekkernijen. Zelf gaan we heel graag naar de vier Jaargetijden om weer eens van culinaire kunsten te genieten.

Hoofdgerechten tussen € 16,00 en € 24,00.
Keuken is dagelijks geopend tot 20.00 uur (gesloten op woensdag).

Website: www.4jaargetijden.com