• Uit eten

Uit eten in Epen en omgeving

Uit eten in Epen en omgeving? U mag natuurlijk thuis koken, immers al onze hotelappartementen zijn hier volledig op ingericht. Maar eerlijk is eerlijk: op vakantie is dat net even iets anders. Wij vinden het zelf ook heerlijk om dan uit eten te gaan en van lokale gerechten te genieten. Aanbevelingen op loopafstand of op minimale rijafstand. Desgewenst reserveren wij voor u een tafel.

Epen – Restaurant Gerardushoeve

Team Gerardushoeve laat u onze regio proeven, tijdens een wel heel bijzonder uitzicht.

De wijnen worden op loopafstand gemaakt, op basis van druiven die hun voedingsstoffen in de Limburgse löss en kalk vinden.  Het rundvlees komt van dieren die zijn geboren en getogen in Margraten. Ook de varkens in Ulestraten en Mechelen worden goed verwend. Vervolgens garanderen de slagerijen Kusters en Lenoir een dier­vriende­lijke en verantwoorde afhandeling.

Het wild dat gebruikt wordt komt uit het Vijlenerbos, waar u vast al doorheen bent gewan­deld en de forellen komen uit Gulpen. De verse groenten en vruchten worden geplukt, gestoken en geoogst door diverse landbouwers uit de buurt en rechtstreeks naar de keuken van de Gerardushoeve gebracht.

Klik hier, en bekijk de menukaart.
Geopend de hele week van 12.00 tot 20.30 uur.

Terwijl u heerlijk van de kookkunsten geniet, mag u uw auto aan de electrische laadpaal opladen.

Slenaken – Steakrestaurant ’t Stegelke

Gezellig rustig gelegen restaurant met intiem terras (zowel zomer als winter) met uitgebreide lunch- en avondkaart. Eigenaar René Pleijers, een schoolkameraad van René Alberts, wil graag zijn uiterste best doen om gasten culinair te verwennen. Team Stegelke serveert de lekkerste grillspecialiteiten. Ook het konijn op Limburgse wijze moet u een keer geproefd hebben!

Klik hier, en bekijk de menukaart.

Keuken open tot 20.00 uur (maandag en dinsdag rustdag)

Camerig – Restaurant Buitenlust

Bijna op de top van de Camerigerberg, rustig achteroverleunend tegen de bosrand van het Vijlenerbos, ligt restaurant Buitenlust. Het plekje met het meest unieke uitzicht van heel Nederland…dat eigenaar John van Ham ook nog gratis aanbiedt.. Met John hebben we een mooi driegangen-menu opgesteld voor een leuke prijs. Buitenlust is een mooie combinatie van leuke en bijzondere factoren.

Klik hier, en bekijk de menukaart.

Geopend de hele week tot 20.00 uur (woensdag is rustdag)

Epen – Restaurant de vier Jaargetijden

meer info volgt binnenkort

Gulpen – Restaurant de Vlaamse Goesting

Wie Vlaamse Goesting zegt, zegt Veronique Noyen. Op 6 juli 2018 opende zij de zaak met een duidelijke missie: haar gasten in de watten leggen met verrassende, kwaliteitsvolle gerechten in een gezellige omgeving.

Veronique heeft 20+ jaren ervaring in Vlaamse en Nederlandse keukens, waaronder 8 als chef-kok. Ze vond de tijd rijp om haar geliefde dorp Gulpen, kennis te laten maken met haar kook- & restaurantkunsten!

Klik hier, en bekijk de menukaart

Keuken is dagelijks geopend tot 22.00 uur (gesloten op dinsdag en woensdag).

Mechelen – Restaurant Vino e Cucina

Beleef Italië op haar best bij Vino e Cucina. U hoeft niet ver te gaan, het kan gewoon in hartje Mechelen op 3 km van Aparthotel Ons Epen.
Diverse eetkamers en de openkeuken zorgen voor een unieke sfeer.

Ons het binnenterras, in Italië genoemd ‘Patio’, geeft het ultieme vakantiegevoel. De mooie druiventrossen bungelen boven uw tafel, vergezeld met kruidenplanten en citroenboompjes.

Klik hier, en bekijk de menukaart.

Keuken dagelijks geopend tot 21.30 uur (maandag en dinsdag gesloten).

Mechelen – Restaurant Proeff!

In het voormalige Rabobank gebouw aan de Hoofdstraat in Mechelen laat chefkok Mike u graag zijn creatieve kunsten proeven. Zeker de moeite waard om eens te gaan genieten en, de bus stopt voor de deur (2 haltes verder ben u weer bij Ons Epen).

Klik hier, en bekijk de menukaart.

Keuken dagelijks geopend tot 20.30 uur (woensdag is rustdag).

Epen – Restaurant Berg en Dal

Even de weg oversteken en u bent er, Marc en Renate zijn de overburen van Ons Epen. Nog echt op bourgondische wijze verwend worden! In het smaakvol ingerichte á la carte restaurant is iedereen van harte welkom die wil genieten van heerlijke gerechten in een rustige ambiance.

De uitgebreide menukaart is verrassend gevarieerd en uiteraard ontbreekt. streekgerechten zoals; ” Limburgse forel ” en ” knien in ‘t zoer ” niet. In het voorjaar heerlijke asperges en in het najaar diverse wildgerechten.

Klik hier, en bekijk de menukaart.

Keuken dagelijks geopend tot 20.00 uur

Epen – Restaurant De Krieëkel

Ietwat verstopt achter de gelijknamige frituur treft u dit vriendelijke restaurant aan. Chef-kok Febian zorgt voor gezonde gerechten voor een eerlijke prijs, terwijl de vriendelijke bediening u adviseert over bijpassende wijnen.

Klik hier, en bekijk de menukaart.

Keuken dagelijks geopend tot 20.00 uur (op maandag gesloten)

Vaals 3LP – Restaurant De Bokkerijder

Het lijkt misschien een mysterieuze naam voor een geliefd restaurant. Echter, op deze plek in de Vaalser bossen, zouden volgens de legende de beruchte Bokkerijders regelmatig bijeen zijn gekomen. De Bokkerijders was een bende rovers die zich in het begin van de 18e eeuw ‘s nachts op bokken verplaatsten en het Limburgse land onveilig maakten.

Panorama Restaurant De Bokkerijder is gelegen op het Drielandenpunt in Vaals. Eén van de mooiste plekjes van Zuid-Limburg met een adembenemend uitzicht over Vaals en de Duitse Keizerstad Aken.

Klik hier, en bekijk de menukaart.

Keuken dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur (geen sluitingsdag)